communicatieve zelfsturing

Communicatieve zelfsturing: de nieuwe weg naar succes.
In de moderne maatschappij hebben mensen een groeiende behoefte aan communicatieve zelfsturing, bewust en onbewust. De kracht van het collectief bewustzijn levert rendement op alle fronten, zowel zakelijk als persoonlijk. Door gedachten te ordenen, te herkennen, kom je tot oplossingen. Het delen daarvan leidt weer tot erkenning en ontwikkeling. Winst voor de organisatie en iedereen daarbinnen. Als je maar de juiste vragen stelt.

  • Wat motiveert mensen?
  • Waar liggen verborgen talenten?
  • Hoe haal ik het beste in mensen naar boven?
  • Wat maakt me tot een inspirerende leidinggevende?
  • Hoe haal ik zoveel mogelijk rendement uit de organisatie?

Ofwel: communicatieve zelfsturing.

Wat levert communicatieve zelfsturing op?
Gewaardeerd worden levert energie op. Door goed naar elkaar te luisteren, kom je tot begrip en verrijk je je kennis. Dat is waar communicatieve zelfsturing om draait: vanuit (zelf)vertrouwen gezamenlijk komen tot oplossingen, die leiden tot meer resultaat. Een continu innovatieproces, dat aansluit op bekwaamheden. Wat houdt je mensen bezig en hebben zij verborgen talenten? In de huidige bedrijfscultuur wordt daar veel te weinig naar gekeken en mee gedaan. Zonde, want daarmee gaat een hoop talent en winst verloren.

Van discussie naar dialoog.
Communicatieve zelfsturing vraagt om een andere manier van denken, een dialoog levert veel meer op dan een discussie. Hiervoor moeten we leren om niet partij te kiezen, maar streven naar een gezamenlijk belang. Zo creëer je veel meer draagvlak en boek je veel hogere resultaten.

Kan iedereen het leren.?
Ja! in de loop der jaren hebben we afgeleerd om onze gevoelssignalen te herkennen, of er waarde aan te hechten. Door hier actief mee aan de slag te gaan, leer je gevoelens te koppelen en te sturen en zo om omzetten in communicatieve zelfsturing. Iedereen heeft zijn eigen talenten en in een communicatieve cultuur haal je het beste in jezelf en anderen naar boven. Een grote succesfactor voor geluk.

Gooi het roer om!
Leer in zeven dagen hoe u met communicatieve zelfsturing het beste uit uzelf, uw mensen en uw organisatie haalt. Via een uniek maatwerktraject helpen we u op weg naar een gezonde, succesvolle onderneming. Meer weten? Bel of mail ons, we helpen u graag! info@joak.nl of 074-2569732.

Klik hier voor een voorbeeld van de inhoud van het traject.