Mediation

Mediation voor conflictoplossingen

 

Conflicten kosten veel energie en het is erg frustrerend als ze op de werkvloer tussen je in komen te staan. Als een arbeidsconflict te lang doorsuddert, gaat het bovendien vaak niet meer alleen over de inhoud, maar komen ook persoonlijke ergernissen om de hoek kijken. Tijdig professioneel ingrijpen voorkomt een boel ellende, tijd en geld.

 

Arbeidsgerelateerde mediation

JOAK is gespecialiseerd in alle vormen van arbeidsgerelateerde mediation. Afhankelijk van het proces en het aantal betrokkenen, gaan we individueel of als co-mediator aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan:

 

  • Medewerkers onderling
  • Medewerker(s) en leidinggevende
  • Werknemer en werkgever
  • Medezeggenschap en werkgever
  • Vennoten in maatschappijen

 

Mediation, wat houdt dat precies in?

Mediation betekent niets anders dan onder leiding van een mediator gezamenlijk tot een oplossing komen bij een geschil of conflict. Omdat er geen beslissende derde (bijvoorbeeld een rechter) in het spel is, gebeurt dit altijd op de voorwaarde dat deelname vrijwillig is, de zogenaamde zelfbeschikking.

 

Onze visie op mediation

Wij vinden dat mensen in staat zijn tot zelfbeschikking en zelfsturing en daar ook naar moeten streven. Communicatie speelt daarbij een sleutelrol. Met onze professionele kijk op dingen helpen we daarbij. Dat is altijd maatwerk, met persoonlijke aandacht voor het individu. We zijn er van overtuigd dat voor ieder conflict een oplossing is, naar tevredenheid van alle betrokken partijen.

 

Mediation nodig?

Komt u er op de werkvloer samen niet meer uit? Soms lijken conflicten niet meer uit te praten. Schakel dan direct professionele hulp in. U mag ons altijd bellen of mailen voor advies.

Referenties

meer informatie?

Wij kunnen u alles vertellen over onze werkzaamheden. Bel of mail ons, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!

Contact formulier